KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kącik rodzica

Ogłoszenia bieżące

Szanowni Rodzice

Zgodnie z opinią Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Łodzi w dniach 6-13 listopada 2020r. Przedszkole zawiesza zajęcia stacjonarne we wszystkich grupach.

Komunikat PPIS


W związku z potwierdzonym przypadkiem Covid-19 w grupie Świetliki, dzieci z tejże grupy zostają objęte kwarantanną do 9 listopada 2020r. Grupa pracuje w trybie zdalnym. Życzymy wszystkim zdrowia.

Komunikat Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Łodzi


Bardzo serdecznie dziękujemy za wspaniałą niespodziankę, którą przygotowaliście nam Państwo z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Dziękujemy za każdy przejaw życzliwości, współpracę i zaufanie jakim nas obdarzacie, powierzając nam swoje dzieci.

Plakat z wierszem i kwiatkiem z odcisków rąk.


Szanowni Rodzice

Miło nam poinformować, że od 7 września 2020r. Przedszkole uruchamia swoją działalność. Mając na uwadze specyficzne warunki wymuszone epidemią COVID 19 prosimy o szczegółowe zapoznanie się z zasadami organizacji pracy Przedszkola w okresie pandemii, które są zgodne z wytycznymi przeciwepidemicznymi Głównego Inspektora Sanitarnego dla przedszkoli. Dziękujemy za cierpliwość, zrozumienie i pomoc w tych trudnych dla nas wszystkich chwilach.

Organizacja pracy Przedszkola Miejskiego nr 152 w Łodzi w czasie epidemii COVID 19

Prosimy także o wydrukowanie i podpisanie załączników. Należy je dostarczyć do Przedszkola najpóźniej w pierwszym dniu pobytu dziecka w przedszkolu.

1. Oświadczenie rodzica w okresie epidemii COVID 19

2. Zgoda na pomiar temperatury

Ważne telefony

Sanepid 600-241-646; (42) 253-99-00
Transport sanitarny pacjentów z podejrzeniem SARS CoV-2 (42)636-15-65
Wojewódzki Specjalistyczny Szpital im. dr Wł. Biegańskiego (42)251-60-59


Rozpoczęcie roku

Szanowni Rodzice

W związku z pracami termomodernizacyjnymi Przedszkola rok szkolny 2020/2021 rozpoczniemy z kilkudniowym opóźnieniem o czym poinformowaliśmy wszystkich Państwa telefonicznie. Za wszystkie utrudnienia bardzo przepraszamy, jednocześnie dziękujemy za zrozumienie i wsparcie.

Poniżej zamieszczamy dokumenty, które po podpisaniu przez obydwoje rodziców/opiekunów prawnych (nie dotyczy rodziców samotnie wychowujących dziecko) prosimy dostarczyć do Przedszkola. Dokumenty należy:

  • włożyć do koperty podpisanej imieniem i nazwiskiem dziecka, a następnie wrzucić do pojemnika znajdującego się w przedsionku budynku,

lub

  • dostarczyć do sekretariatu Przedszkola (w godz. 7.00 – 15.00).

Prosimy także o dostarczenie oryginałów dokumentów rekrutacyjnych wraz z oświadczeniami (dotyczy dzieci rozpoczynających edukację przedszkolną).

Ze względu na panującą pandemię przypominamy o konieczności przestrzegania reżimu sanitarnego.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad organizacji pracy przedszkola w reżimie sanitarnym przekażemy Państwu w najbliższym czasie.

Dokumenty do pobrania:

Informacja dotycząca zasad korzystania z usług świadczonych przez Przedszkole

Regulamin korzystania z wyżywienia

Upoważnienie do odbioru dziecka


Łódź przeciw przemocy

Szanowni Rodzice

Epidemia koronawirusa oraz związany z nim przymus odosobnienia zintensyfikowały zjawisko przemocy domowej. Sprawcy przemocy czują się bardziej bezkarni, bo możliwości bezpośredniej pomocy osobom doświadczającym krzywdy są ograniczone. Dlatego, dla wszystkich, którzy potrzebują wsparcia i konkretnych działań, Miasto Łódź uruchomiło kampanię informacyjną Łódź Przeciw Przemocy. Na stronie Urzędu Miasta znajdziecie Państwo informacje o tym gdzie szukać pomocy w tym szczególnie trudnym dla wszystkich czasie.

Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę opracowała procedury podejmowania interwencji w sprawie dziecka krzywdzonego w okresie epidemii.

Plakat akcji Łódź przeciw przemocy z interwencyjnym numerem telefonu 800112800

W czasie przedłużającego się stanu epidemicznego w Polsce nie zapominajmy o zabawach ruchowych. Pani Agnieszka Kulig, prowadząca zajęcia z gier i zabaw sportowych przygotowała kilka propozycji do wykorzystania w domu. Okazuje się, że nie trzeba mieć drużyny ani profesjonalnego boiska, by bawić się piłką.

W związku z zawieszeniem zajęć dydaktycznych proponujemy kilka zabaw ruchowych do przeprowadzenia w domu, przygotowanych przez Pana Michała Kuliga, prowadzącego zajęcia z profilaktyki wad postawy.