KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kącik rodzica

Ogłoszenie

Szanowni Państwo

Serdecznie zapraszamy całą społeczność naszego przedszkola do włączenia się w akcję charytatywną „Młodsi starszym pomagają” na rzecz pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej „Włókniarz” w Łodzi poprzez zbiórkę:

  • Książek (używane ale w dobrym stanie) i krzyżówek;

  • Gier logicznych (np. warcaby, chińczyk, szachy, scrabble, karty) i puzzli (max do 100 elementów);

  • Artykułów papierniczych (długopisy, papier kolorowy, bloki techniczne, ołówki, bibuły, farby, mazaki, kredki, itp.);

  • Tkanin i artykułów pasmanteryjnych (np. guziki, gumki, suwaki, koronki, kordonki, włóczki, cekiny, koraliki, tasiemki);

  • Artykułów higienicznych (np. szampon do włosów, krem, mydło, gąbki, płyn do kąpieli, szczotki i pasty do zębów);

  • Słodyczy;

Akcja rozpocznie się w poniedziałek 4 października i potrwa do piątku 29 października 2021r. Przyniesione przez Państwa artykuły będzie można składać w wyznaczonym miejscu – przedsionku przedszkola. Wspólnie możemy sprawić, że trudny czas dla seniorów będzie trochę milszy i weselszy.
Dziękujemy
Organizatorzy: Agata Sznajder, Lidia Czajka-Kancik

Akcja odbywa się w ramach międzynarodowego projektu edukacyjnego „Z kulturą mi do twarzy”.


Szanowni Państwo

Witamy w nowym roku szkolnym. Prosimy o zapoznanie się z kilkoma informacjami na początek.

  1.  Dzieci przyprowadzamy do godziny 8.15. Pierwszego dnia przynosimy obuwie na zmianę i komplet zapasowych ubrań w podpisanym woreczku. Do szatni może wejść jedynie opiekun dziecka nowo przyjętego (1 opiekun na jedno dziecko, w szatni może przebywać maksymalnie 3 dorosłych w tym samym czasie). Opiekun zobowiązany jest do przestrzegania zaleceń GIS dotyczących zachowania dystansu 1,5 m, zakrywania ust i nosa oraz dezynfekowania rąk.
  2. We wrześniu odbiór dzieci będzie możliwy w godzinach: 12.00-12.30 (nowe dzieci) i od 14.30 (wszystkie dzieci).
  3. Rodziców/prawnych opiekunów wszystkich dzieci o wypełnienie i dostarczenie do sekretariatu w dniu przyprowadzenia dziecka, ale nie później niż do 10 września 2021r., następujących dokumentów:

    Informacja o korzystaniu z usług świadczonych przez przedszkole

    Regulamin wyżywienia

    Upoważnienie do odbioru dziecka

    Powyższe dokumenty można również pobrać w szatni przedszkola.

  4. Ponadto rodziców/opiekunów prawnych nowych dzieci prosimy o dostarczenie pierwszego dnia pobytu dziecka w przedszkolu oryginałów dokumentów, które w czasie rekrutacji załączaliście Państwo na stronie naboru (wniosek o przyjęcie, oświadczenia).
  5. Zebrania z rodzicami odbędą się w następujących terminach:
    6 września 2021r. o godzinie 17.30 grupy Elfy, Świetliki, Chochliki
    7 września 2021r. o godzinie 17.30 grupy Skrzaty, Trole
  6. Zebranie Rady Rodziców odbędzie się w dniu 9 września 2021r. o godzinie 18.15.

Szanowni Państwo
Zachęcamy do zarejestrowania się w systemie Karty Łodzianina i korzystania z atrakcyjnych zniżek i rabatów. Karta Łodzianina to forma podziękowania dla wszystkich, którzy rozliczają się z podatków w Łodzi. Mieszkańcy miasta mogą także wziąć udział w loterii podatkowej.

Karta Łodzianina

Dzięki Karcie Łodzianina mogą Państwo skorzystać z ponad 100 rabatów i bonusów. Zniżki najczęściej wynoszą 20 procent, a w projekcie biorą udział już miejskie lodowiska, baseny, Aquapark Fala, EC 1 oraz łódzcy restauratorzy i prywatne przedsiębiorstwa. Są wśród nich między innymi kina, sklepy, firmy usługowe oraz korporacje taksówkarskie.
Po wypełnieniu specjalnego formularza dostaną ją osoby, które rozliczają PIT w Łodzi (także emeryci i renciści), studenci łódzkich uczelni, osoby zarejestrowane jako bezrobotne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łodzi oraz pełnoletni uczniowie szkół średnich.
Więcej na www.lodz.pl/karta


Łódź przeciw przemocy

Szanowni Rodzice

Epidemia koronawirusa oraz związany z nim przymus odosobnienia zintensyfikowały zjawisko przemocy domowej. Sprawcy przemocy czują się bardziej bezkarni, bo możliwości bezpośredniej pomocy osobom doświadczającym krzywdy są ograniczone. Dlatego, dla wszystkich, którzy potrzebują wsparcia i konkretnych działań, Miasto Łódź uruchomiło kampanię informacyjną Łódź Przeciw Przemocy. Na stronie Urzędu Miasta znajdziecie Państwo informacje o tym gdzie szukać pomocy w tym szczególnie trudnym dla wszystkich czasie.

Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę opracowała procedury podejmowania interwencji w sprawie dziecka krzywdzonego w okresie epidemii.

Plakat akcji Łódź przeciw przemocy z interwencyjnym numerem telefonu 800112800

W czasie przedłużającego się stanu epidemicznego w Polsce nie zapominajmy o zabawach ruchowych. Pani Agnieszka Kulig, prowadząca zajęcia z gier i zabaw sportowych przygotowała kilka propozycji do wykorzystania w domu. Okazuje się, że nie trzeba mieć drużyny ani profesjonalnego boiska, by bawić się piłką.

W związku z zawieszeniem zajęć dydaktycznych proponujemy kilka zabaw ruchowych do przeprowadzenia w domu, przygotowanych przez Pana Michała Kuliga, prowadzącego zajęcia z profilaktyki wad postawy.