KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa I - Elfy

Godziny pracy grupy: 7:30- 17.30

 Nauczycielki

mgr Grażyna Małachowska
mgr Agata Sznajder
mgr Lidia Czajka - Kancik
mgr Ewelina Gorzewska (język angielski)

Pracę nauczycieli wspiera

Iwona Kucharska

Przed nami tydzień bibliotek - ogólnopolska akcja promowania czytelnictwa, bibliotek i bibliotekarzy, organizowana od 2004 r. przez Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Akcja odbywa się zawsze w maju, a imprezy rozpoczynają się 8 maja – w Dniu Bibliotekarza. Nasze propozycje zadań daltońskich będą zatem ...

Symbole Unii Europejskiej

W sobotę 9 maja będziemy obchodzić Dzień Europy, dlatego też w najbliższym tygodniu poznajemy symbole Unii Europejskiej. Inspiracją do tego zadania były flagi różnych państw przygotowane przez Oskara....

Łódzkie rzeźby

W ramach realizacji programu "Przedszkolak poznaje Łódź" poznaliśmy rzeźby w naszym mieście. Najpierw obejrzeliśmy prezentację multimedialną przygotowaną przez nasze panie. Kolejnym krokiem było pójście na spacer, odnalezienie rzeźby i opisanie jej. Stworzyliśmy też własne rzeźby i instalacje....