KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa I - Elfy

Godziny pracy grupy: 8.00- 16.30

 Nauczycielki

mgr Agata Sznajder
mgr Lidia Czajka - Kancik
mgr Anna Urbaniak - język angielski

Pracę nauczycieli wspiera

Renata Grabowska

Smaczny i zdrowy tydzień warzywno-owocowy

To, że wszystkie warzywa i owoce warto jeść, bo są pełne witamin, każdy już wie. Dlatego w ostatnim czasie grupa Elfy zaangażowała się w dokładne zbadanie jesiennych owoców i warzyw. Wiele z naszych ulubionych produktów zgromadziliśmy w koszu. Dopasowując je do zdjęć w procesie wzrostu uczyliśmy się o ich...

Młodsi starszym pomagają

W ramach realizacji Międzynarodowego Projektu Edukacyjnego "Z kulturą mi do twarzy" rozmawialiśmy na temat sposobów niesienia pomocy osobom starszym. Wspólnie doszliśmy do wniosku, że warto być uprzejmym wobec osób starszych i warto im pomagać.  Chcieliśmy zrobić coś dobrego dla pobliskiego Do...

Wakacyjne wspomnienia

W zasadzie zaczęło się od pudełka, z którego dzieci wyciągnęły min.: monetę, bilet na prom, magnes z owieczkami, kilka bursztynów, muszelek i kamieni, breloczek z herbem Warszawy, wyrzeźbioną w drewnie figurkę, chustę w ludowe wzory i jeszcze kilka innych przedmiotów. Elfy szybko nazwały ten zbi&oa...

Rok szkolny 2020/2021
Projekt "Pogoda i siły natury"

Realizując projekt o pogodzie poznaliśmy jej najlepsze aspekty jak i te, które niosą zagrożenie. Przeprowadzając kilka eksperymentów próbowaliśmy zrozumieć skąd się biorą chmury i deszcz. Dowiedzieliśmy się również co to są kwaśne deszcze. Codziennie obserwowaliśmy pogodę, notując to co się ...

Rok szkolny 2019/2020

Przed nami tydzień bibliotek - ogólnopolska akcja promowania czytelnictwa, bibliotek i bibliotekarzy, organizowana od 2004 r. przez Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Akcja odbywa się zawsze w maju, a imprezy rozpoczynają się 8 maja – w Dniu Bibliotekarza. Nasze propozycje zadań daltońskich będą zatem ...