KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pracujemy w domu - tydzień dwunasty

W pierwszym tygodniu czerwca mieliśmy następujące zadania do zrealizowania:

1. Mój miś - spróbujcie narysować misia według piosenki "Rysujemy misia"

2. Puzzle – narysowanego i pokolorowanego misia potnijcie na kawałki i spróbujcie ułożyć go z powrotem. Następnie przyklejcie te puzzle na kartce. 

3. Nawlekanie na patyczek – przygotujcie kilka sztuk surowego makaronu typu spaghetti albo długie wykałaczki oraz koraliki, guziki, pocięte słomki bądź makaron z dziurkami. Następnie nawlekajcie pojedynczo koraliki/guziki/słomki/makaron na patyczki.

Patyczki wbite w gąbki do mycia naczyń. Na patyczkach nawleczone kawałki słomek.

4. Najwyższy - najniższy. Poproście członków swojej rodziny, aby ustawili się w rzędzie. Następnie:

policz wszystkich, którzy stoją przed Tobą,
policz wszystkich licząc też siebie,
ustaw wszystkich od najniższego do najwyższego, kto jest najniższy, a kto najwyższy?
czy jest ktoś średniego wzrostu?
zastanów się, gdzie Ty byś się ustawił/ustawiła i stań w odpowiednim miejscu, jesteś najwyższy/a czy najniższy/a z rodziny?