KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: j. angielski 2019/2020

Czerwiec 2020

29.05.2020
Czerwiec 2020

Czerwiec 2020

29.05.2020

W czerwcu poznamy słownictwo dotyczące transportu. Przypomnimy sobie nazwy pór roku. Oprócz tego złożymy życzenia tacie z okazji jego święta.

Maj 2020

01.05.2020
Maj 2020

Maj 2020

01.05.2020

W tym miesiącu poznamy słownictwo dotyczące określeń czasu, czyli dni tygodnia, nazwy miesięcy. Oprócz tego dowiemy się, jak złożyć życzenia mamie z okazji jej święta.

Zabawy ruchowe ze śpiewem

Zapraszamy do zabawy. Dzisiaj prezentujemy zabawy ruchowe, do których nie potrzebujemy żadnych przyrządów. Wystarczy nasz głos, dobry humor i gotowość do działania.

Bajki do nauki języka angielskiego

Języka angielskiego możemy się uczyć na wiele sposobów. Również za pomocą bajki. Oto propozycje o różnym stopniu zaawansowania.

Rysujemy po angielsku - część 2

W filmiku „How to draw Peppa Pig?” znalazła się prosta instrukcja rysowania ulubionej Świnki Peppy. Zapraszam do oglądania i wspólnego rysowania!

Rysujemy po angielsku - część 1

Czy można połączyć naukę angielskiego z rysowaniem? Oczywiście! W poniższym filmiku przedstawiam naukę rysowania z tematu części twarzy. Będziemy rysować kreskówkową postać.

Propozycje zabaw na czas zawieszenia zajęć dydaktycznych

W związku z zawieszeniem zajęć dydaktycznych w przedszkolu, proponuję Państwu kilka prostych zabaw do przeprowadzenia w domu.

Kwiecień 2020

20.03.2020
Kwiecień 2020

Kwiecień 2020

20.03.2020

W kwietniu poznajemy części ciała oraz określamy położenie przedmiotów w przestrzeni.

Marzec 2020

02.03.2020
Marzec 2020

Marzec 2020

02.03.2020

W tym miesiącu zajmujemy się naszym zdrowiem. Poznajemy słownictwo dotyczące higieny osobistej i najczęstszych dolegliwości.

Luty 2020

03.02.2020
Luty 2020

Luty 2020

03.02.2020

W lutym określamy pogodę i swoje emocje.