KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Elfy 2019/2020

Przed nami tydzień bibliotek - ogólnopolska akcja promowania czytelnictwa, bibliotek i bibliotekarzy, organizowana od 2004 r. przez Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Akcja odbywa się zawsze w maju, a imprezy rozpoczynają się 8 maja – w Dniu Bibliotekarza. Nasze propozycje zadań daltońskich będą zatem ...

Symbole Unii Europejskiej

W sobotę 9 maja będziemy obchodzić Dzień Europy, dlatego też w najbliższym tygodniu poznajemy symbole Unii Europejskiej. Inspiracją do tego zadania były flagi różnych państw przygotowane przez Oskara....

Łódzkie rzeźby

W ramach realizacji programu "Przedszkolak poznaje Łódź" poznaliśmy rzeźby w naszym mieście. Najpierw obejrzeliśmy prezentację multimedialną przygotowaną przez nasze panie. Kolejnym krokiem było pójście na spacer, odnalezienie rzeźby i opisanie jej. Stworzyliśmy też własne rzeźby i instalacje....

Zadania na tydzień 27-30 kwietnia

Zbliżają długie majowe święta zatem zapraszamy do realizacji kilku zadań w duchu patriotycznym. 1. Przygotuj tablicę zadań i zaplanuj wykonanie zadań. 2. Naucz się na pamięć jednego wiersza o tematyce patriotycznej. Wybierz spośród podanych. Czesław Janczarski "Flaga" Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie. ...

Szósty tydzień pracy w domu

Zadania do samodzielnego wykonania w minionym tygodniu były oparte o bajkę "Smutna Królewna". Mieliśmy przygotować grę planszową, przyjęcie dla królewny, zbudować zamek z klocków i tor przeszkód....

Kalendarz pogody

Jednym z zadań do wykonania w domu było założenie kalendarza pogody i codzienne prowadzenie obserwacji....

Wiosna w pracach dzieci

Podczas spacerów obserwujemy przyrodę, która budzi się do życia po zimowym śnie. Nasze obserwacje przedstawiliśmy w pracach plastycznych....

Zabawy z językiem angielskim

Nie zapominamy również o zabawach związanych z nauką języka angielskiego....

Zabawy matematyczne

Lubimy gry planszowe i zabawy związane z matematyką....

Poznajemy bajki

W ramach realizacji programu "Przedszkolak poznaje Łódź" poznawaliśmy bajki wyprodukowane w łódzkiej wytwórni filmowej Se-ma-for. Stworzyliśmy też własne ilustracje bohaterów....